בשנה וחצי האחרונות החל להתגבש בכנסת חוק מיוחד הנוגע לטיפול בפסולת בניין. 'חוק פינוי פסולת בניין' אמור לשנות את כללי המשחק בכל הנוגע לנושא של פינוייה של הפסולת הנוצרת באתרי הבנייה. נסביר מהם הבעיות שהיו עד היום וכיצד החוק מתמודד איתם ומשנה את הענף.
מה הבעיות שיש בפינוי פסולת בניין?
כיום נוצרת בערך 7 מיליון טונות של פסולת בניין. מתוכם כמעט מיליון מושלכים בשטחי טבע פתוחים ולא במקומות המוסדרים לכך.
הסיבה לכך היא שעל השוק הקטן הזה של פינוי פסולת בניין השתלטו גורמים עברייניים שכדי לצמצם את עלויות ההובלה של הפסולת עד למתחם החליטו פשוט לזרוק את הפסולת בשטחי הטבע. הדבר גורם לזיהום גדול ולבזבוז של לפחות 70 מיליון שח על ניקיון האשפה.
מהו חוק פינוי פסולת בניין?
החוק החדש בא להתמודד עם התופעה הזאת על ידי שינוי כללי המשחק. הדבר הראשון שהחוק עושה הוא לאשר רק לחברות שקיבלו רישיון מהמדינה לפנות את פסולת הבניין. הרישוי והרישום יהיה גם למתקני הפסולת וגם למובילי פסולת בניין.
יצרני פסולת גדולים יהיו חייבים להציג למשרד להגנת הסביבה תוכנית מחזור פסולת. את מפנה הפסולת המורשה הקבלן יוכל למצוא באפליקציה מיוחדת של המשרד ולשם הוא יעביר את התשלום. התשלום יועבר למפנה רק כשהמשרד זיהה שהפסולת אכן פונתה למאגר מורשה.
מי יעזור לכם עם פינוי פסולת בניין?
אז עד עכשיו הסברנו מה החוק החדש, חוק פינוי פסולת בניין, אומר ומה הוא יטיל על קבלנים ואנשים האחראיים על אתרי הבנייה ועל הפסולת שלה. כדי לדעת מי מפנה הפסולת שאיתו כדאי לכם לעבוד מומלץ לבדוק מספר דברים.
ראשית כדאי לבדוק שהמחיר המוצע על ידי נותן השירות אינו מופרז ושהוא אדם או חברה ישרים. בנוסף כדאי לוודא שהחברה איתה אנחנו מתקשרים לצורך פינוי פסולת הבניין היא בעלת ניסיון ומקצועית בתחומה.
אם כך הכירות את 'חן המקום', חברה המתמחה בפינוי פסולת בניין, מיון פסולת וניקיון. החברה בעלת ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום ועובדת עם מיטב הטכנולוגיות והשיטות החדשניות כדי לבצע את עבודתה ביעילות במהירות ועל הצד הטוב ביותר.